«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπογράψει τρίτο μνημόνιο ή τη συνέχιση των πολιτικών των τελευταίων πέντε χρόνων», δήλωσε ο Αλέκος Καλύβης.

Μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την πολιτική που κατέστρεψε τη χώρα. Ο ελληνικός λαός μας έδωσε το ok να εφαρμόσουμε άλλη πολιτική και προχωράμε.

«Επιδιώκουμε να υπάρξει συμφωνία-πακέτο, που θα περιλαμβάνει και ρύθμιση του χρέους», είπε ο κ. Καλύβης και πρόσθεσε:

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, με βασικό θέμα τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, τη ρύθμιση του χρέους και αναπτυξιακό πακέτο.

Όσον αφορά στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, είπε πως αυτή ξεκαθάριζε το θέμα της ρευστότητας και τον χρόνο και κατηγόρησε την πλευρά των δανειστών ότι παραβίασε τη συμφωνία. 

«Υπάρχει μια συμφωνία. Είναι προς αξιολόγηση η νομική της εγκυρότητα», ανέφερε ο κ. Καλύβης και υπογράμμισε:

Έχουμε προχωρήσει πολύ στον χρόνο, για να ξαναγυρίζουμε πίσω. Τώρα επειδή έχει προχωρήσει ο χρόνος, χωρίς λύση, γίνεται προσπάθεια συνολικής αντιμετώπισης. Υπάρχει μια συζήτηση πάνω στις προτάσεις της κυβέρνησης, αλλά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή λίστα με συμφωνηθέντα και μη. 

Αναφερόμενος στις επιστολές που απέστειλε ο πρωθυπουργός στους ξένους ηγέτες και αξιωματούχος για τη ρευστότητα, ο κ. Καλύβης επεσήμανε:

Έτσι κι αλλιώς έχει διαπιστωθεί ότι δεν έχουμε λέφτα από τους αρμόδιους. Ανά πάσα στιγμή γνωρίζουν ό, τι συμβαίνει στη χώρα, επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εκχωρήσει τα πάντα. Το να κοινοποιείς ένα μεγάλο πρόβλημα δεν είναι λάθος πολιτική. 

Τέλος, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, και του δημοψηφίσματος και των εκλογών, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία. 

«Η δική μας πρόθεση είναι τα μέτρα που προτείνουμε να είναι τεκμηριωμένα. Το να εφαρμόσουμε μέτρα σαν τα προηγούμενα με τα ίδια αποτελέσματα δεν θα το ήθελε κανείς. Αυτά που λέμε εντάσσονται σε μια λογική ανάκαμψης της χώρας», είπε.