Σφοδρή επίθεση στον τέως υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, με αφορμή τις τοποθετήσεις του σχετικά με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

«Είναι ιδιαιτέρως προκλητικό το γεγονός, ότι ο εμπνευστής και εφαρμοστής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και βασικός εκφραστής υλοποίησης των μνημονιακών ανθρωποκτόνων, αντιασφαλιστικών και αντεργατικών πολιτικών, κόπτεται για το αν θα ανασταλεί ή όχι το τερατούργημα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που ο ίδιος δημιούργησε. Τον ενημερώνουμε -γιατί το άγχος σκοτώνει- ότι το νομοθετικό τέκνο του, δηλαδή η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, δεν εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση μας και δεν θα εφαρμοστεί και στο μέλλον» ανέφερε και πρόσθεσε:

Ο κ. Βρούτσης θα πρέπει να γνωρίζει, ότι κυβέρνηση μας δεν βάζει τέλος μόνο στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Βάζει τέλος και στη «ρήτρα μηδενικής αξιοπρέπειας», την οποία «θέσπισαν» οι μνημονιακές κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου, εξαθλιώνοντας τους συνταξιούχους και ταπεινώνοντας την χώρα μας. Δυστυχώς, κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο ελληνικός λαός απέρριψε τις πολιτικές τους, και την τρομολαγνική τακτική τους.

Ο κ. Στρατούλης προσθέτει ότι «ο κ. Βρούτσης, έχει επιστρατεύσει τις τελευταίες ημέρες κάθε απόθεμα κινδυνολογίας και φόβου για μικροπολιτικούς λόγους. Μόνο που οι κορώνες του είναι κενό γράμμα και προκαλούν πολύ θόρυβο για το τίποτα. Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά το σφαγιαστικό –για τα ασφαλιστικά ταμεία- κούρεμα των αποθεματικών τους (PSI), τις καταστροφικές μειώσεις όλων των συντάξεων, αλλά και τους νόμους που κατεδάφισαν των εργασιακών σχέσεων».