Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και του πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση έδινε λανθασμένα στοιχεία στην τρόικα για το ασφαλιστικό.

Το δημοσίευμα επιβεβαίωσε επί της ουσίας ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως τα στοιχεία δεν περιείχαν τις μειώσεις των μνημονιακών νόμων.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η επιστημονική επιτροπή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είχε ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας τα νέα δεδομένα, τα οποία ήδη έχουν αποσταλεί και περιλαμβάνουν και τις μειώσεις των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.

Απαντώντας στα όσα ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου στον Real FM έκανε λόγο για ψεύτικα επιχειρήματα της κυβέρνησης.

«Λυπάμαι για το πόσο χαμηλά έχει πέσει η κυβέρνηση επικαλούμενη ψεύτικα επιχειρήματα, ίσως τα χρησιμοποιεί για άλλοθι στην αποτυχία της» είπε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε:

Τα στοιχεία τα βγάζει η ανεξάρτητη αρχή η ΗΔΙΚΑ, κανένα χέρι υπουργού δεν παρεμβαίνει. Να καλέσουν σε απολογία την ανεξάρτητη αρχή. Αυτά γίνονται ηλεκτρονικά, δεν παρεμβαίνει ο υπουργός.

Αντιπαράθεση σημειώθηκε και για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε προεκλογικά τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους με την εξαγγελία της ότι θα καταργήσει τη ρήτρα.

«Εάν δεν πάει στη Βουλή να καταργηθεί με νόμο, συσσωρεύονται τα ελλείμματα και αυτό θα σκάσει» πρόσθεσε ισχυριζόμενος πως δεν μπορεί να ανασταλλεί παρά μόνο να καταργηθεί.

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, τόνισε μεταξύ άλλων:

Έίναι ιδιαιτέρως προκλητικό το γεγονός, ότι ο εμπνευστής και εφαρμοστής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και βασικός εκφραστής υλοποίησης των μνημονιακών ανθρωποκτόνων, αντιασφαλιστικών και αντεργατικών πολιτικών, κόπτεται για το αν θα ανασταλεί ή όχι το τερατούργημα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που ο ίδιος δημιούργησε. Τον ενημερώνουμε -γιατί το άγχος σκοτώνει- ότι το νομοθετικό τέκνο του, δηλαδή η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, δεν εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση μας και δεν θα εφαρμοστεί και στο μέλλον.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.