Την εκτίμηση ότι εκτός απρόοπτου «βαίνουμε προς μία συμφωνία» η οποία θα πρέπει να κλειδώσει τις επόμενες ημέρες εξέφρασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ακόμη πως μετά τη συμφωνία θα αλλάξει η συμφωνία σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

«Ο στόχος της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, που έχει πάρει επάνω του τη διαπραγμάτευση στην κορύφωσή της, είναι να είναι μια συμφωνία ρεαλιστική και βιώσιμη, η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανασάνει και να αναπτυχθεί και να βγει το γρηγορότερο σε ένα δρόμο ανάπτυξης, με μείωση της ανεργίας και χωρίς να χρειάζεται να ΄χει το χέρι απλωμένο», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «κανένας κορυφαίος και καμία από τις πτέρυγες του κόμματος, δεν θα τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Τσίπρα, δεν θα ευνοήσει τα σενάρια της σύντομης αριστερής παρένθεσης».

Επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «μια τέτοια συμφωνία θα έχει τη στήριξη όχι μόνο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά και ευρύτερη στήριξη στη Βουλή κι αυτοί που θα μπλέξουν στις αντιφάσεις τους είναι όσοι μέχρι χθες μάς κατηγορούσαν για δραχμή, Βενεζουέλα, χρεοκοπία και τώρα σκέφτονται να καταψηφίσουν».

«Ο ελληνικός λαός, στη μεγάλη του πλειοψηφία, πιστεύω ότι θα καταλάβει και θα στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης, ακόμη κι αν κάποιες από τις δεσμεύσεις μας και τους στόχους μας μετατεθούν για λίγο αργότερα, λόγω του ότι σε μια διαπραγμάτευση σκληρή, δεν μπορείς να πετύχεις το 100% των στόχων σου» πρόσθεσε.

Κατά τον κ. Παπαδημούλη ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος αριστερός πρωθυπουργός στην Ευρωζώνη και την ΕΕ και ο συσχετισμός των δυνάμεων επιβάλει ορισμένες φορές και ελιγμούς. «Αλλά ο κόσμος τον στηρίζει, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν πιστεύει ότι ο Τσίπρας είπε ψέματα ή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα για να "ανέβουμε" στα πράγματα. Η ουσία του θέματος είναι ότι, τρεισήμισι μήνες μετά τις εκλογές, παρά τα λάθη, τις αδυναμίες, τις υποχωρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ακόμα πιο πολύ ο πρωθυπουργός, είναι πιο ψηλά από ό,τι στις 25 Γενάρη και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ βαδίζουν για τέλος εποχής».

Μάλιστα εκτίμησε ότι με τη συμφωνία, θα γίνει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου θα φύγει ο Βενιζέλος, και θα ανοίξει η διαδικασία για την αντικατάσταση και του Αντώνη Σαμαρά (στη ΝΔ).