«Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε συμβιβασμούς με τους εταίρους» δήλωσε, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι «η συμφωνία θα πρέπει να επιλύει το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρηματοδοτικό πρόβλημα της Ελλάδας». 

Πιστεύοντας ότι οι δανειστές πιέζουν για την υπογραφή μιας μνημονιακής συμφωνίας νεοφιλελεύθερης στρατηγικής, πέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι Γιάννης Μηλιός πρώην υπεύθυνος Οικονομικών), Αντώνης Νταβανέλος, Σόφη Παπαδογιάννη, Πάνος Λάμπρου και Γιώργος Σαπουνάς, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας, ζητούν ρήξη και στάση πληρωμών. 

Είναι βέβαιο ότι ο Α. Τσίπρας όταν αναφερόταν σε δυνάμεις που δεν θέλουν τη συμφωνία, δεν αναφερόταν στον Μηλιό και στον Νταβανέλο. Ούτε φυσικά στον Λαφαζάνη, τον Στρατούλη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης άδειασε τη Ζωή για τις δηλώσεις της σχετικά με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, δείχνουν ότι το Μαξίμου και οι «προεδρικοί» έχουν αποφασίσει να μιλούν. 

Αν παρακολουθήσει κανείς όλες τις τηλεοπτικές εμφανίσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο ότι θα αποκομίσει την εντύπωση ότι η Αριστερή Πλατφόρμα έχει μεγιστοποιήσει τις δυνάμεις της. Είναι όμως έτσι; Ή μήπως ο Στρατούλης, ο Λεουτσάκος, ο Καλύβης και οι λοιποί δημιουργούν εντυπώσεις μεγαλύτερες της δύναμης που η συγκεκριμένη συνιστώσα έχει πραγματικά;  

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Νομαρχιακής οργάνωσης της Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ- πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, η Αριστερή Πλατφόρμα κατέγραψε τη δύναμη που καταγράφει συνήθως: πέριξ του 30%.  Αντιθέτως η προεδρική Αριστερή Ενότητα και η τάση των «53» (Κορωνάκης, Σβίγκου κ.,ά) άγγιξαν το 50%, ενώ η ακραιφνής προεδρική Ενωτική Κίνηση (Μπουρνούς, Πουλάκης, Σκούτας), που συνεργάζεται με την Πλατφόρμα 2010 (Παπαδημούλης, Δούρου- Μπαλάφας), κινήθηκε περίπου στο 12%.  

Τα ποσοστά που καταγράφηκαν στη μεγαλύτερη οργάνωση της χώρας, καταδεικνύουν ότι η δύναμη των προεδρικών παραμένει ανέπαφη, έστω και αν πολλά στελέχη των «53» έχουν αρχίσει και αμφιβάλλουν δημοσίως για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης.  

Το ζήτημα είναι ότι αυτά τα στελέχη δεν δημοσιοποιούν τις απόψεις τους και τα ΜΜΕ- είτε γιατί δεν έχουν γίνει γνωστά και δεν προσκαλούνται, είτε γιατί το αποφεύγουν. Το αποτέλεσμα πάντως είναι ότι δίνεται λανθασμένη εντύπωση, την οποία το Μέγαρο Μαξίμου θα ήθελε να αλλάξει. Για τον λόγο αυτό- λέγεται ότι- τα προεδρικά στελέχη, θα πολλαπλασιάσουν τις δημόσιες εμφανίσεις τις επόμενες μέρες, που όπως όλα δείχνουν θα είναι και οι μέρες της συμφωνίας.