Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές τις επόμενες ημέρες εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. 

Μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη είπε πως αυτό θα συμβεί καθώς υπάρχει η καταληκτική ημερομηνία της 5ης Ιουνίου για την πληρωμή δόσης προς το ΔΝΤ

Ερωτηθείς για το πότε θα υπάρξει συμφωνία, ο υπουργός δήλωσε: «Τις επόμενες μέρες εκ των πραγμάτων. Υπάρχει καταληκτική ημερομηνία που λέγεται 5 Ιουνίου... που είναι οι δόσεις για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

O κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι αν μέχρι τότε δεν υπάρξει λύση σε σχέση με το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας, τα πράγματα θα είναι δύσκολα.
«Επιδίωξη είναι ένας έντιμος και θετικός συμβιβασμός που θα πρέπει να κάνουν πίσω και οι δύο πλευρές» ενώ τόνισε ότι λογική της συμφωνίας είναι αυτή των «χαμηλών πλεονασμάτων» διαφορετικά, «θα βρεθούμε ξανά μπροστά σε αυτά τα θέματα μετά από λίγο», είπε και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει ρήγμα με την αριστερή πλατφόρμα» σημείωσε ακόμη ο κ. Σκουρλέτης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί από τη Βουλή «μία συμφωνία για να έχει ισχύ θα πρέπει να κυρωθεί με κάποιον τρόπο. Το ουσιαστικό είναι να υπάρξει κύρωση της συμφωνίας. Το ρίσκο είναι το περιεχόμενο της συμφωνίας».