Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος 

Πάνω από πέντε ώρες συνεδρίαζε το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ενημέρωσε το προεδρείο ότι θα επιτευχθεί συμφωνία σε δύο στάδια: Μία ενδιάμεση, και μία η οποία θα ξεκινήσει η συζήτησή της μέχρι το Φθινόπωρο η οποία θα περιλαμβάνει τη αναδιάρθρωση του χρέους καθώς και το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να τόνισε πως «επιμένουμε στις “κόκκινες γραμμές” όσον αφορά τις ομαδικές απολύσεις, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις αλλά και τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού».

Ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις, ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε πως γίνεται αναδιαπραγμάτευση ως προς τους όρους, ενώ για τον ΦΠΑ σημείωσε πως υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις. Ο κ. Τσίπρας, σε αυτό το πλαίσιο φέρεται να σημείωσε πως οι δανειστές δεν δέχονται τις δύο κλίμακες και «θα πάμε σε άλλη φόρμουλα».

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως υπάρχει σύγκλιση απόψεων για τα πλεονάσματα.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου μάλλον θα είναι παρόντες και βουλευτές του κόμματος. 

Στην συνεδρίαση συμμετείχε ο Γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας αρμόδιος για θέματα οικονομικής πολιτικής Αλέκος Καλύβης και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.