Να κληθούν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όλοι οι βασικοί πρωταγωνιστές που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ζήτησε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Γκι Φερχόφστατ, ο οποίος καυτηρίασε την έλλειψη διαφάνειας στις συζητήσεις.

Ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου στο ΕΚ στο Στρασβούργο, τόνισε πως «ήρθε η στιγμή να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα».

«Έχουμε έλλειψη δημοκρατικότητας και διαφάνειας στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς. Είναι πραγματικά αδιανόητο το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ζητά από τους βασικούς πρωταγωνιστές να έλθουν στο Κοινοβούλιο για ενημέρωση. Εννοώ τους κκ Τσίπρα, Ντάισελμπλουμ, Γιούνκερ και Ντράγκι», πρόσθεσε.

Ο κ. Φερχόφστατ εξέφρασε την άποψη ότι η συνάντηση θα μπορούσε να γίνει στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΕΚ.

«Ελπίζουμε ότι η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να υλοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ώστε όλοι οι πρωταγωνιστές να έχουν τη δυνατότητα να δικαιολογήσουν τα τεκταινόμενα», κατέληξε ο πρόεδρος της Συμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών.