«Ζωή υπήρξε και πριν το ευρώ και μπορεί να υπάρξει και μετά», δήλωσε ο Στάθης Λεουτσάκος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

Αν δεν διευκολύνουν στη χρηματοδότηση και οδηγηθούμε στη ρήξη, ζωή υπάρχει και  θα συνεχίσει να υπάρχει και μάλιστα υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξουν πιο γρήγορα προοδευτικές αλλαγές.

«Σε ό, τι αφορά τη ρήξη, ο λαός έχει ζήσει περιόδους μες τη φτώχεια όπως και σήμερα. Μπορεί να δυσκολευτεί, υπάρχουν όμως δρόμοι που μπορεί να ανοιχτούν και να έχουν προοδευτικό πρόσημο», σημείωσε. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «η κυβέρνηση δίνει τη μάχη όπως είχε δεσμευτεί να χωρέσει το πρόγραμμα της εντός ευρωζώνης και πιθανώς να έχει αίσιο τέλος τις επόμενες μέρες».

«Γίνεται σε αρνητικό περιβάλλον,  είδαμε από τη μεριά των δανειστών να προσπαθούν να δημιουργήσουν χρηματοδοτικό κενό ώστε να οδηγήσουν σε μια υποχώρηση την κυβέρνηση.  Η κυβέρνηση έχει κάνει σαφές ότι δεν θα προχωρήσει από τα όρια που έχει θέσει και ο λαός τη στηρίζει», είπε ο κ. Λεουτσάκος.

 «Αν βρεθούμε σε αδιέξοδο, αν το πλαίσιο είναι εκτός των προγραμματικών η κυβέρνηση δεν έχει άλλο τρόπο από το να πει την πραγματικότητα τον ελληνικό λαό και τις πιέσεις που έχει η ελίτ», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Φίλη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος απάντησε : «σωστά είπε ο κ. Φίλης, δεν είναι προσωπικές απόψεις. Αν έχουμε να επιλέξουμε, θα επιλέξουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».