Άκρως επικριτικός στα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ενώ έβαλε και κατά του Γιάνη Βαρουφάκη

«Δεν σέβομαι τον Βαρουφάκη που είπε ότι έχω φάει ψωμί και αλάτι με τον Στουρνάρα», είπε καταλογίζοντας μια σειρά από «υποθέσεις» στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Όπως είπε μιλώντας στον Realfm και στον Τάκη Χατζή και τον Μάκη Γεωργίου είναι έγκλημα η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και η εγκατάλειψη του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ. 

«Εμείς βγήκαμε με σημαία κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Τουλάχιστον ας μειωθούν οι αντικειμενικές, ας υπάρξει αφορολόγητο όριο και προστασία από τους πλειστηριασμούς», τόνισε και πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να περπατήσουμε στον δρόμο με ΕΝΦΙΑ». «Τον ΕΝΦΙΑ δεν τον σηκώνει ο κόσμος και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αρχές του» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «είναι έγκλημα ότι αφήνουμε το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ ήταν συμβόλαιο, ήταν έμβλημα του ΣΥΡΙΖΑ». Στο ιδιο μήκος κύματος κινήθηκε για για την επιβολή της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ «από τη στιγμή που έχουν καταργηθεί και τα αφορολόγητα». 

Σχετικά με τον ΦΠΑ είπε πως θα πρέπει να εξαιρεθεί το φως και το νερό καθώς «δεν αντέχει η τσέπη του Έλληνα» ενώ πρόσθεσε πως είναι ένας έμμεσος φόρος «που πιάνει και φτωχούς και πλούσιους». 

Τέλος εμφανίστηκε άκρως αντίθετος με τις ιδιωτικοποιήσεις στα αεροδρόμια, τον ΟΛΠ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ