Επιστολή προς αριστερά κόμματα της ΕΕ, συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα απέστειλε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης.

Ο κ. Κορωνάκης καλεί τους αποδέκτες της επιστολής να στηρίξουν την κυβέρνηση στην προσπάθεια της να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Μετά από τέσσερις μήνες εξαντλητικών διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές, η Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε σε μια καθοριστική στιγμή για το μέλλον της, για το μέλλον των λαών της και της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για διαπραγμάτευση προς όφελος των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται κοπιαστικά για τη σύναψη μιας προωθητικής και αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, ενόσω εξυπηρετεί όλες τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας χωρίς πρόσβαση σε δανεισμό», προσθέτοντας ότι «ωστόσο η ενορχηστρωμένη από τους θεσμούς χρηματοπιστωτική ασφυξία έχει φέρει σε οριακό σημείο τα δημόσια οικονομικά, με την προσδοκία να κάμψει τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης».

«Η πιστωτική ασφυξία δεν θα αφήσουμε να μεταβληθεί σε ασφυξία της ελληνικής και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, των αξιών της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης των ευρωπαϊκών λαών. Τις κόκκινες γραμμές μας, τις χάραξε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 25 Γενάρη», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.