«Ο Σαμαράς πήγε να βγει από τα μνημόνια και τώρα συζητάμε αν θα υπογράψουμε το τρίτο μνημόνιο», δήλωσε ο Βασίλης Οικονόμου.

Μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στη δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας τη χαρακτήρισε «ανέκδοτο, διότι ενώ καταρρέει σε όλα τα μεγέθη ο Τσίπρας, κερδίζει με 20 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ». «Με την πολιτική μου πείρα δεν βλέπω αυτή τη διαφορά», πρόσθεσε και τόνισε πως οι δημοσκοπήσεις γίνονται για να κρίνονται κι αυτές.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «η ΝΔ δεν θα μπορούσε να ξηλώσει τα πεζοδρόμια, δεν είναι στο DNA της».

«Ο Τσίπρας έκανε την πολιτική του μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 και σήμερα κάνει την πολιτική του, πρέπει να κριθεί», επεσήμανε και συμπλήρωσε:

Η ΝΔ κρίνει με ευπρεπή, πολιτισμένο πολιτικά τρόπο την κυβέρνηση των 4 μηνών και θέτει τα ζητήματα. Την ευθύνη την έχει αυτός που κυβερνάει, την έχει ο Τσίπρας. Επιτρέψτε μου να κρίνω αυτή τη διακυβέρνηση και να τη χαρακτηρίσω τραγική.

«Ποιός θα μπορούσε να υπογράψει μια λευκή σελίδα; Η λευκή σελίδα είναι το μέλλον της Ελλάδας ή το μέλλον του Τσίπρα;», διερωτήθηκε ο κ. Οικονόμου και κατέληξε πως το θέμα είναι να βρεθεί λύση.