Για την ένταση στην συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Μνημόνια μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της, Ανδρέας Λοβέρδο, μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm.

«Είχαμε πει να μην γίνει τώρα η Εξεταστική για το Μνημόνιο. Ωστόσο η πλειοψηφία αποφάσισε να γίνει και το σεβόμαστε» είπε και πρόσθεσε:

Όμως δεν έχουν βάλει στην εξεταζόμενη περίοδο το δεύτερο Μνημόνιο. Και προτείναμε να εξεταστεί και ο Βαρουφάκης. Είπαν όχι γιατί να γίνει αυτό και υπήρξε μια εντάση.

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι «είναι ανώφελη αυτή η συζήτηση, γίνεται για αντιπερισπασμό. Καλύτερα θα ήταν να το αφήναμε για λίγο να μπει η χώρα σε μια ρότα».

Παράλληλα, μιλώντας νωρίτερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -όπως έγραψε και μέσω Twitter- ανέφερε ότι «στην πρόταση της πλειοψηφίας για την εξεταστική περί μνημονίων, δεν συμπεριέλαβαν το δεύτερο Μνημόνιο αλλά μόνο το PSI. Γιατί το παρέτειναν στις 20 Φεβρουαρίου. Το δεύτερο Μνημόνιο πυρήνα είχε το PSI, που σήμανε 160 δισ. τουλάχιστον κούρεμα χρέους. Παρατάθηκε τον Δεκέμβριο του 2012,του 2014 και τον Φεβρουάριο. Όλα αυτά λοιπόν θα εξεταστούν, συνεπώς και ο νυν υπουργός των Οικονομικών».