Περιοδεία σε πέντε Περιφέρειες -Τρίπολη, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Καστοριά και Κοζάνη- πραγματοποιεί από σήμερα ο Τέρενς Κουίκ.

Προτού αναχωρήσει, ο υφυπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου δήλωσε:

Είναι πολύ σημαντικό για το κυβερνητικό έργο η καλή συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας. Η γνώση, η καταγραφή και η προώθηση για επίλυση των όποιων ζωτικών προβλημάτων τους, βοηθάει τη λειτουργία του κράτους σε πολλά επίπεδα.

Το μεσημέρι είχε συνάντηση στην Τρόπολη με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και το απόγευμα στις 19.00 θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, αφού προηγουμένως στις 18.00 θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.

Αύριο Τετάρτη, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις στο Μανιάκι, στην επέτειο της ιστορικής μάχης.

Από το βράδυ ο Τέρενς Κουίκ θα βρίσκεται στην Κέρκυρα, για διήμερη περιοδεία, στα πλαίσια της οποίας θα έχει συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο και με τον δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Νικολούζο, προκειμένου να συζητηθούν θέματα σχετιζόμενα με ζωτικά προβλήματα του νησιού, αλλά και των Επτανήσων γενικότερα.

Την Πέμπτη το πρωί θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, πρωτεύουσα της Περιφέρειας, για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Καστoριά, με προγραμματισμένες συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Αδαμόπουλο, όσο και με τον δήμαρχο της πόλης Ανέστη Αγγελή, αλλά και με τον Σύνδεσμο των Γουνοποιών.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επισκεφτεί τον δήμαρχο της Πτολεμαΐδας Σάββα Ζαμανίδη και το απόγευμα θα έχει συνάντηση εργασίας στην Κοζάνη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Πλακεντά.