current views are: 1

19 Μαΐου 2015
Δημοσίευση16:46

Σόιμπλε: Οι Έλληνες υποφέρουν, αλλά η κυβέρνησή τους δεν κάνει κάτι

Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προχωρούν πολύ αργά, φέρεται να δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δύο πηγές που συμμετείχαν σε συνάντηση συντηρητικών πολιτικών.

Δημοσίευση 16:46’
αρθρο-newpost

Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προχωρούν πολύ αργά, φέρεται να δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δύο πηγές που συμμετείχαν σε συνάντηση συντηρητικών πολιτικών.

Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προχωρούν πολύ αργά, φέρεται να δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δύο πηγές που συμμετείχαν σε συνάντηση συντηρητικών πολιτικών. Παράλληλα, φέρεται να είπε πως οι Έλληνες υποφέρουν, αλλά η κυβέρνηση δεν κάνει κάτι.

Όπως σημείωσαν οι πηγές στο Reuters, παρόλο που ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας για την πρόοδο που έχει σημειώσει σε ορισμένους τομείς, τόνισε πως οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζουν με αργούς ρυθμούς και δεν έχει υπάρξει κάποιο άλμα προς τα μπρος. 

Επίσης, πρόσθεσαν ότι ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε πως οι διαπραγματεύσεις αφορούν την ολοκλήρωση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος και ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνονται υποθέσεις για ένα «σχέδιο Β».

Μια άλλη πηγή ανέφερε σε δημοσιογράφους πως ομάδα των συντηρητικών γερμανών βουλευτών είχε μια εκτεταμένη συζήτηση για την Ελλάδα, κατά την οποία αρκετοί συμμετέχοντας μίλησαν για τα ταξίδια τους στην Ελλάδα και εξέφρασαν ανησυχίες για τη βούληση να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα. 

Σύμφωνα με την τρίτη πηγή ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επεσήμανε:

Γνωρίζουμε πως ένα μεγάλος μέρος του ελληνικού πληθυσμού υποφέρει, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν βλέπει ακόμα τι χρειάζεται να γίνει για να μπει τέλος σε αυτό.


σχετικα αρθρα