Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος    

Ικανοποιημένα εμφανίστηκαν τα στελέχη της ΝΔ μετά το τέλος του άτυπου πολιτικού συμβουλίου μετά την απόφαση που ελήφθη για σύγκλιση των οργάνων και της κοινοβουλευτικής ομάδας ώστε να ληφθεί η τελική απόφαση για την στάση που θα τηρήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ψήφιση της επερχόμενης συμφωνίας  που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

«Τώρα δεν θα μπορεί ο καθένας να λέει το κοντό του και το μακρύ του» σχολίασε γαλάζιος βουλευτής που προτίθεται μάλιστα να λάβει τον λόγο στην συνεδρίαση της ΚΟ. 

Οι λόγοι της ικανοποίησης που εκπέμπουν τα στελέχη της Συγγρού έγκειται αφενός στο γεγονός ότι τα όργανα συνεδριάζουν , κάτι που ζητούσαν εδώ και καιρό, αφετέρου στο γεγονός ότι η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι αποτέλεσμα συζήτησης μεταξύ των βουλευτών και όχι μια ξερή απόφαση της ηγεσίας που ενδεχομένως να συνοδεύεται και από την επιβολή κομματικής γραμμής . 

«Όποιος ψηφίσει αντίθετα με αυτό που θα αποφασίσουν τα όργανα θα πάρει και την ευθύνη προσωπικά» σχολίαζε με νόημα στο Newpost βουλευτής της ΝΔ που βρίσκεται στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά . Είναι προφανές ότι η ηγεσία της ΝΔ δεν θα ελάμβανε μια τέτοια απόφαση ερήμην των βουλευτών και επιθυμεί η απόφαση να είναι συλλογική ώστε να «δεσμεύσει» όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές αν όχι και όλους. 

Οι όποιες διαφωνίες σύμφωνα πληροφορίες κοντά στην ηγεσία της ΝΔ θα πρέπει να εκφραστούν στις συνεδριάσεις των οργάνων αλλιώς εάν υπάρξει διαφορετική στάση από κάποιους αυτοί θα είναι «υπονομευτές» και θα αποκαλυφθεί η δράση τους όλες αυτές τις εβδομάδες που διαρκεί η διαπραγμάτευση. 

«Αν κάποιοι επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κυβέρνηση , ας το κάνουν από τώρα» σχολίαζε έτερο στέλεχος της ΝΔ στο newpost

Μπορεί ωστόσο να κατευνάστηκαν προσωρινά τα πνεύματα στο εσωτερικό της ΝΔ για την στάση που θα τηρήσει συνολικά το κόμμα , παράλληλα όμως φαίνεται ότι δημιουργούνται και πάλι δύο στρατόπεδα .Αυτοί που επιθυμούν στήριξη της συμφωνίας ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα «στα βράχια» και εκείνοι που ζητούν καταψήφισή της γιατί δείχνει να είναι πιο επώδυνη από το περιβόητο μειλ Χαρδούβελη.