Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται το Μαξίμου μετά την τελευταία συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στην διάρκεια της οποίας ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για τον ΦΠΑ. Κι αυτό διότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι προτάσεις αυτές απέχουν πολύ από τις επίσημες προτάσεις του Μαξίμου και μάλιστα εμφανίζονται να είναι οι προσωπικές  προτάσεις Βαρουφάκη για τους συντελεστές. 

Μετά τις αποκαλύψεις που έκανε λοιπόν ο κ. Βαρουφάκης στην τηλεοπτική του εμφάνιση στο κυβερνητικό επιτελείο δημιουργήθηκε απίστευτη αναστάτωση καθώς και τα εγχώρια μέσα ενημέρωσαν αναπαρήγαγαν τις «ειδήσεις» του υπουργού και οι δανειστές άρχισαν να ρωτούν τι πραγματικά συμβαίνει. 

Αυτό προκάλεσε και μία συνολική εμπλοκή στην διαπραγμάτευση όπως υπονόησε με σαφή τρόπο χθες ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνοντας το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας καθώς οι προτάσεις της κυβέρνησης αφορούν τρεις συντελεστές και όχι τους δύο εναλλακτικούς (με την χρήση καρτών) που εμφάνισε ο Βαρουφάκης. 

Το Μαξίμου εμφανίζεται οργισμένο από την σπουδή του υπουργού Οικονομικών να δώσει στην δημοσιότητα τους δικούς του συντελεστές οι οποίοι σημειωτέον είχαν σταλεί στο Brussels Group μόνο ως μία δεύτερη εναλλακτική πρόταση, ενώ κύκλοι του αφήνουν σαφείς αιχμές για την συμπεριφορά του υπουργού η οποία επιπροσθέτως προκαλεί και εμπλοκές. 

Χθες το βράδυ μάλιστα κάποιοι κύκλοι μιλούσαν για δυσφορία του Γιάνη Βαρουφάκη καθώς από την ενημέρωση που έκανε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας ο υπουργός πληροφορήθηκε ότι ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο προτάσεων ΦΠΑ και όχι ασφαλώς το δικό του. 

Το Μαξίμου σχολιάζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον υπουργό, όμως σ’ αυτήν την φάση που βρίσκεται η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να κάνει και τίποτε διαφορετικό.