Την πιθανότητα να μετατεθεί χρονικά για το 2016 η καταβολή της 13ης σύνταξης, η οποία έχει προαναγγελθεί για φέτος, αποκάλυψε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης στην πρωινή εκπομπή του Mega. 

Στην διάρκεια της εκπομπής Κοινωνία Ώρα MEGA, ο κ. Κορωνάκης ήρθε σε αντιπαράθεση για την διαπραγμάτευση με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κοροϊδεύει τον κόσμο σχετικά με την 13η σύνταξη.

'Οπως επεσήμανε ο κ. Παπαμιμίκος«Κοροϊδεύετε τον κόσμο. Είπατε 13η σύνταξη. Περιμένουν όλοι οι συνταξιούχοι τη 13η σύνταξη. Η 13η σύνταξη έχει πάει ταξίδι», είπε ο κ. Παπαμιμίκος με τον κ. Κορωνάκη να απαντά: «Tο 2016 έχει πάει». 

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν έχει τελειώσει οριστικά το θέμα της καταβολής της σύνταξης για το 2015 και πρόσθεσε ότι η κουβέντα περιλαμβάνει μέσα και τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Όσο συνεχίζεται η διαπραγμάτευση και τρώει χρόνο, αυτό αφαιρεί δυνατότητες από την χώρα.

Ο ίδιος εξήγησε στη συνέχεια:

Aν καταφέρουμε να κλείσει γρήγορα η διαπραγμάτευση, έχουμε στόχο να υπερβούμε το όριο του χαμηλού πρωτογενούς πλεονάσματος και αυτό θα μπορέσει να δώσει χρήματα και για τη 13η σύνταξη και για την ακύρωση του ΕΝΦΙΑ...υπάρχει σε εξέλιξη συζήτηση για τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Πρέπει να δούμε πού θα κλείσει αυτό για να μιλήσουμε μετά για τον ΕΝΦΙΑ και τη 13η σύνταξη.

Ο κ. Κορωνάκης, τέλος, τόνισε ότι σε ό,τι αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού είπε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και θα έρθει στη Βουλή πολύ σύντομα ο σχετικός νόμος, ο οποίος είναι στη διαβούλευση.