Δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg αναφέρει σήμερα ότι η Γερμανίδα καγγελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δίνουν προθεσμία στην Ελλάδα μέχρι το τέλος Μαϊου προκειμένου να φτάσει σε συμφωνία, πιέζοντας ακόμα περισσότερο τις διαπραγματεύσεις. 

Η Μέρκελ και ο Ολάντ στάθηκαν δίπλα δίπλα μετά την συνάντησή τους στο Βερολίνο την Τρίτη και και είπαν ότι θα μεταδώσουν αυτό το μήνυμα στον 'Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όταν παρακολουθήσουν όλοι την Σύνοδο Κορυφής αύριο στην Ρίγα της Λετονίας.

«Περιμένουμε ότι θα υπάρξει αποφασιστική πρόοδος στα σχετικά φόρουμ, ειδικά στο Brussels Group» τόνισε η Μέρκελ, ενώ ο Ολάντ επεσήμανε ότι «είναι προς συμφέρον όλων η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη, γιαυυτό όλοι ενδιαφέρονται να υπάρξει τελική συμφωνία».

'Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι δύο ηγέτες ασκούν πίεση στον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε συμφωνία, καθώς οι διαπραγματεύσεις διαρκούν ήδη τέσσερις μήνες και εγείρονται ερωτήσεις για το μελλον της Ελλάδας στο ευρώ. 

Ο Ολάντ υπογράμμισε ότι «θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον κ. Τσίπρα στην Ρίγα, ενώ η Μέρκελ υπογράμμισε ότι είναι έτοιμη να συναντήσει τον 'Ελληνα πρωθυπουργό. 

Η γερμανίδα καγγελάριος, εξάλλου, επεσήμανε ότι «οι συνομιλίες πρέπει να επιταχυνθούν. Δεν προχωρούν αρκετά γρήγορα».