Η ελληνική κυβέρνηση απειλεί με στάση πληρωμών στις αρχές Ιουνίου, αναφέρει το περιοδικό Spiegel σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του σελίδα.

«Η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στην χρεοκοπία», αναφέρει το περιοδικό και προσθέτει: «Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δηλώσεις στελέχους της ελληνικής κυβέρνησης (σ.σ. Εννοεί τις πρωινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη)».

«Στις 5 Ιουνίου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταβάλει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα καταφέρει να βρει τα χρήματα και να αποκληρώσει τη δόση στον οργανισμό», υποστηρίζει το περιοδικό.

«Εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αποπληρώσει τη δόση της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούνιο, τότε και επισήμως η χώρα θα χρεοκοπήσει», γράφει το Spiegel και προσθέτει:

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών,  έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως πρώτα θα πληρώσει τις συντάξεις των Ελλήνων και, εν συνεχεία, θα εξυπηρετηθούν οι πιστωτές των Αθηνών. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι προτιμά να αφήσει απλήρωτο το ΔΝΤ από ότι τον ελληνικό λαό.  

Στη συνέχεια το Spiegel παραθέτει τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη που είπε πως «στις 5 Ιουνίου, έρχεται  η ώρα της αλήθειας».