current views are: 1

20 Μαΐου 2015
Δημοσίευση14:42

Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση επιδιώκει μία και ενιαία συμφωνία

Συνεδρίαζε επί τέσσερις ώρες η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσίευση 14:42’
αρθρο-newpost

Συνεδρίαζε επί τέσσερις ώρες η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Συνεδρίαζε επί τέσσερις ώρες η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με θέμα τις διαπραγματεύσεις.

Αρχικά συμμετείχε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος κατά την διάρκεια αποχώρησε και προσήλθε ο έτερος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσει σε μία και ενιαία συμφωνία όπως είπε, έκανε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σύμφωνα με κπληροφορίες ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι

η ελληνική πλευρά επιδιώκει κατά την διαπραγμάτευση να πετύχει μια συμφωνία που θα προβλέπει χαμηλό ποσοστό πρωτογενούς πλεονάσματος, να μην υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ούτε νόμος για ομαδικές απολύσεις, να υπάρχει νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις, να προβλέπει την αναδιάρθρωση του χρέους, αναπτυξιακό πακέτο και ανακατανομή των φορολογικών βαρών , ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά μέλη της ΠΓ εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, ωστόσο εκτιμήθηκε ως κρίσιμης σημασίας η κατάληξη των διαπραγματεύσεων και η ανακοίνωση των όσων συμφωνηθούν προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους. Υπό αυτό το πρίσμα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η συζήτηση μεταφέρεται πλέον στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο όπου αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και να απαντήσει ο ίδιος στα όσα ερωτήματα θέσουν τα μέλη του οργάνου.


σχετικα αρθρα