Κλιμακώνεται η υποβόσκουσα αντιπαράθεση μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, που εκδηλώνεται μέσω διασταυρούμενων -και αντιφατικών- διαρροών.

Όπως έγραψε νωρίτερα το newpost, σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν, κατά τη συνεδρίαση του προεδρίου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος της Βουλής εμφανίστηκε να λέει «όχι» σε όλα, διαφωνώντας με όλα τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι σχετικά με τη διαπραγμάτευση, ενώ φάνηκε να αμφισβητεί με δηκτικό τρόπο τις εκτιμήσεις του πρωθυπουργού για τη λειτουργία της Κ.Ο. αλλά και τη στρατηγική με τους δανειστές.

Αργότερα, νέες διαρροές, αυτή τη φορά από την πλευρά του Μαξίμου, έκαναν λόγο για ενόχληση του πρωθυπουργού για τη δράση της κυρίας Κωνσταντοπούλου στα κομματικά όργανα, η οποία εκφράστηκε χθες το απόγευμα, κατά την ενημέρωση του προεδρίου. Το ζήτημα με τα ταμειακά διαθέσιμα, η ΕΡΤ και οι χειρισμοί της Προέδρου της Βουλής στην προώθηση των νομοσχεδίων της κυβέρνησης ήταν το αντικείμενο της σφοδρής κριτικής του πρωθυπουργού προς την κυρία Κωνσταντοπούλου. Το επεισόδιο της ΠτΒ με τον αξιωματικό της αστυνομίας ήταν το κερασάκι για τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαξιφισμοί Μαξίμου-Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν εμφανίζονται να υπάρχουν για πρώτη φορά, αφού έναν μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης η στάση της προέδρου της Βουλής στο νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης και η αποδοχή της θέσης της Χρυσής Αυγής είχε προκαλέσει τριβές.

Τότε, ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε την κυρία Κωνσταντοπούλου στο γραφείο του και σε ιδιαίτερα έντονο τρόπο της ζήτησε να πάρει πίσω την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία. Η συζήτηση ανάμεσα τους ήταν τόσο έντονη που όταν η πρόεδρος της Βουλής βγήκε από το γραφείο του πρωθυπουργού ήταν κατακόκκινη και φανερά εκνευρισμένη. Μερικές ώρες νωρίτερα, μάλιστα, «κάρφωνε» τον πρωθυπουργό ότι ήταν εκείνος που προκάλεσε την αναδίπλωσή της για το θέμα της ονομαστικής.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με το Mega υποστήριξε ότι δεν έχουν βάση οι πληροφορίες για τεταμένη ατμόσφαιρα κατά την ενημέρωση του προεδρίου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό, ενώ κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει δυσαρέσκεια για την Πρόεδρο τη Βουλής.

Yπενθυμίζεται ότι το Σάββατο υπήρξε πολύωρη συνάντηση-«μασάζ» του Αλέξη Τσίπρα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ λίγες ώρες αργότερα, στην εκπομπή «Ακραίως» του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, η Πρόεδρος της Βουλής άνοιξε αρκετά «καυτά» ζητήματα...