Στον λόγο που ακυρώθηκε το ραντεβού με τον αμερικανό ομόλογό του αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφος μετά τη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Christine Wormuth, ο κ. Καμμένος τόνισε: 

Μου εξήγησε ότι ακυρώθηκαν όλα τα ραντεβού του Υπουργού, δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα κάτι. Δεν σας κρύβω ότι έτσι όπως δημιουργήθηκε στην αρχή το θέμα μας απασχόλησε και εμάς. Ήταν ξεκάθαρο ότι είχε να κάνει με την ακύρωση όλων των ραντεβού του Υπουργού και εξάλλου συζητήσαμε μαζί όλη την ατζέντα που είχαμε προγραμματίσει και πέραν αυτού ο Υπουργός ζήτησε πολύ σύντομα να συναντηθούμε. Δεν είχε να κάνει, λοιπόν, με μία αντίδραση, όπως περιγράφηκε.

Ως προς τη συνάντηση, ο υπουργός τόνισε πως τέθηκε το θέμα της Ρωσίας και σημείωσε πως εξήγησε ότι η «πέραν από μία σύμμαχο και φίλη χώρα, με την οποία μας συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί, λόγω της κοινής θρησκείας, υπάρχουν και οικονομικές σχέσεις». 

«Η Ελλάδα από τα μέτρα έχει πληγεί, κάθε χρόνο, περίπου στα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ, έχει να κάνει με το 1,5 εκατομμύριο τουρίστες που έρχονται από τη Ρωσία κάθε χρόνο, με τις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων» είπε και πρόσθεσε:

Της εξήγησα ότι από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν αποζημιωθεί οι Έλληνες αγρότες για αυτά τα θέματα. Στα θέματα δε της Άμυνας, είναι απόλυτα σαφές ότι, εμείς, αυτό που κάνουμε είναι να διατηρούμε τα μέσα, τα οποία εξάλλου έχουν ενταχθεί στο σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, οι S-300 φυλάνε τη Σούδα.

Στη δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας μέσα από τη δημιουργία νατοϊκής αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο σε συνδυασμό με την υφιστάμενη ναυτική βάση στη Σούδα.