Την πρόθεση του να στηρίξει την κυβέρνηση «γιατί είναι υποχρέωση αυτή τη στιγμή να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες» εξέφρασε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή Online με την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Άσκησε επίσης σφοδρή κριτική στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Υποχρέωσή μας αυτή τη στιγμή να μην βάλουμε τη χώρα σε περιπέτειες», τόνισε χαρακτηριστικά , υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα θα ψηφίσει τη συμφωνία με τους θεσμούς, εφόσον αυτή θα είναι ευρωπαϊκή, αλλά στη συνέχεια θα απαιτήσει μία άλλη κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, σημείωσε επίσης πως ο «πρωθυπουργός απογοητεύει καθημερινά τον ελληνικό λαό με τις επιλογές του».

Παράλληλα χαρακτήρισε το ενδεχόμενο επιστροφής  στη δραχμή «σαμποτάζ στη χώρα» και μία νέα Μικρασιατική Καταστροφή», καλώντας μάλιστα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν αυτή την κουβέντα.

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε σφοδρή κριτική στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για το σημερινό επεισόδιο με τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού  χαρακτήρισε λάθος την επιλογή της κ. Κωνσταντοπούλου στη θέση της προέδρου της Βουλής, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «το Κοινοβούλιο δεν δουλεύει. Το πρόβλημα έχει ένα όνομα: Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Η κ. Κωνσταντοπούλου σαμποτάρει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Σημείωσε, δε, ότι οι βουλευτές εάν επιθυμούν μπορούν μέσω ψηφοφορίας να καθαιρέσουν τον πρόεδρο της Βουλής.

Αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη και τα όσα διημείφθησαν στο Eurogroup της Ρίγας, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι ο υπουργός οικονομικών θα έπρεπε να βγει ξεκάθαρα να διαψεύσει το δημοσίευμα των New York Times ότι έχει ηχογραφήσει όλες τις συνομιλίες και εκτίμησε πως μαζεύει υλικό για να γράψει βιβλίο.

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι δεν έχει βεντέτα με τον Πάνο Καμμένο, αλλά ασκεί αυστηρή κριτική στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπως και στον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά που πάει, όπως είπε, την παιδεία πενήντα χρόνια πίσω.