«Διαμονοποιούμε την κουβέντα για την δραχμή, ενώ όλη η κοινωνία θέλει και πρέπει να το συζητήσουμε» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας στην εκπομπή Online με την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

 «Εγώ ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύομαι στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στο οποίο δεν υπάρχει δραχμή. Παρόλα αυτά μέσα σε αυτό το πλαίσιο καλό είναι να συζητάμε όλες τις εκδοχές» είπε και συνέχισε:

Στην κοινωνία υπάρχει μια αντίφαση. Όλη η κοινωνία θέλει να το συζητήσει. Εάν υπάρξει λόγος να πάμε εκεί γιατί δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, πρέπει να ξέρουμε πως είναι απολύτως διαχειρίσιμο.

Παρόλα αυτά δήλωσε πως από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανοίξει ακόμα η συζήτηση.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που έφεραν τα μνημόνια «θα είναι παράδεισος σε σχέση με αυτό που πρόκειται να ζήσουμε αν γυρίσουμε στη δραχμή».

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε πως «τέτοιες απόψεις σηματοδοτούν τον όλεθρο αγωνιστήκαμε να μπούμε σε Ευρώπη και ευρώ αν αποκτήσουμε κύρος στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και τέσσερις μήνες μετά της πολλά υποσχόμενης κυβέρνησης της αριστεράς, είναι η συμφωνία στον αέρα ακούμε φωνές συναθροίζονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να συζητάνε για την δραχμή».