current views are: 2

21 Μαΐου 2015
Δημοσίευση04:11

Μωραίνει Κύριος ον (Βαρουφάκη) βούλεται απολέσαι…

Ο Γιάνης (με ένα «ν») Βαρουφάκης είναι άνευ μεγάλης σκέψης ο… ροκ- σταρ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δημοσίευση 04:11’
αρθρο-newpost

Ο Γιάνης (με ένα «ν») Βαρουφάκης είναι άνευ μεγάλης σκέψης ο… ροκ- σταρ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Γιάνης (με ένα «ν») Βαρουφάκης είναι άνευ μεγάλης σκέψης ο… ροκ- σταρ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στους σχεδόν τέσσερις μήνες διακυβέρνησης, ο ΥΠΟΙΚ έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ, του εσωτερικού και του εξωτερικού, όσο κανείς άλλος υπουργός. Τι υπουργός; Ούτε όσο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα λέγαμε. 

Τα «κατορθώματά» του πολλά και απρόβλεπτα. Το ντύσιμό του, το στήσιμο των ομολόγων του υπουργών οικονομικών στις Βρυξέλλες, το επεισόδιο με τον Ντάισελμπλουμ, η βεντέτα με τον Σόιμπλε, οι ρομαντικές βόλτες με τη Δανάη στο Κόμο όπου βρισκόταν για να συμμετάσχει σε οικονομικό φόρουμ, οι αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του. 

Στα τέλη Φεβρουαρίου, είχαμε γράψει ότι ο Βαρουφάκης το… τερμάτισε. Ήταν τότε που ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά». Πλανηθήκαμε πλάνη οικτρά! Τίποτα δεν είχε τερματίσει ο Βαρουφάκης. Στην… αρχή βρισκόταν. Ο άνθρωπος ζει τον μύθο του, το όνειρό του, την απολαμβάνει όλη αυτή την χλαπαταγή. 

Ακολούθησε η περίφημη φωτογράφιση στο Paris Match, με φόντο την Ακρόπολη. Πραγματική διαφήμιση του… λιτού βίου στον οποίο αναφέρθηκε επί τη αναλήψει των καθηκόντων του. Αναγκάστηκε να μετακομίσει στους Αμπελοκήπους- λαϊκουριά καταραμένη. Τότε, σκεφτήκαμε «δεν πάει άλλο, αυτή τη φορά το τερμάτισε». Ευτυχώς δεν το γράψαμε!

Τώρα αποδείχθηκε ότι ο Βαρουφάκης πήρε την πρωτοβουλία να ανακοινώσει (στον Νίκο Χατζηνικολάου) την πριμοδότηση όσων χρησιμοποιούν κάρτες με μείωση του ΦΠΑ. Ωραία ιδέα, άρεσε. Μόνον που… υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν επιτρέπει τη διαφοροποίηση του ΦΠΑ ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής. Τόμπολα! Ο καθηγητής δεν γνώριζε! Ο υπουργός δεν ρωτούσε! 

Πριν καλά- καλά συνέλθουμε από την έκπληξη, μας ήρθε κατακέφαλα το δημοσίευμα των New York Times. Ο Βαρουφάκης- λέει, στη δημοσιογράφο της εφημερίδας ότι έχει ηχογραφήσει τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα, αλλά δεν μπορεί να τη βγάλει στη δημοσιότητα λόγω των κανόνων εμπιστευτικότητας. Και προσθέτει (ο αθεόφοβος) ότι είναι τρομοκρατημένος από την κατάσταση στην ελληνική οικονομία

Άντε τώρα να ξαναπάει στο Eurogroup και να αρνηθεί τη… σωματική έρευνα. Μην τυχόν και κουβαλάει κανένα μαγνητοφωνάκι, καμιά κρυφή κάμερα. Και άντε να πείσει (ο τρομοκρατημένος) τον συνταξιούχο να μην κρύβει ολόκληρη τη σύνταξη ανάμεσα στα φασόλια και τις φακές! 

 

 


σχετικα αρθρα