«Οι προκλητικοί έλληνες πιέζουν την Ευρώπη να διαπραγματευθεί» τονίζει σε άρθρο της η Telegraph, η οποία αναφέρει ότι οι «πιστωτές έχουν πιάσει τον Αλέξη Τσίπρα από τον σβέρκο, αλλά εκείνος έχει ένα μαχαίρι στο λαιμό τους».

»Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει πλέον να αναθεωρούν. Βερολίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες καταλήγουν στην διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν θα διαπραγματευθεί, όπως αναμενόταν και ο χρόνος περνά γρήγορα» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο προσθέτει ότι η Αθήνα προειδοποιεί ανοιχτά ότι η στιγμή της αλήθειας θα έρθει στις 5 Ιούνίου, όταν η χώρα θα έχει να μπροστά της την πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ, εκτός αν οι ευρωπαϊκές αρχές της δώσουν την επόμενη δόση του δανείου. 

'Οπως αναφέρει το άρθρο:

Θα ήταν επικίνδυνο να στοιχηματίσουμε την ακεραιότητα της νομισματικής ένωσης, υποθέτοντας ότι αυτό είναι απλώς μια μπλόφα.

Για τους περασμένους τέσσερις μήνες επαναλαμβάνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι επαναστάτες του ΣΥΡΙΖΑ προωθούν ένα σχέδιο διαπραγμάτευσης, το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ανίκανη να εφαρμόσει. 

Οι ηγέτες της νομισματικής ένωσης δεν έχουν αναγνωρίσει καμία στιγμή ότι τα πρόσθετα δάνεια, τα οποία επιβλήθηκαν στο χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος το 2010 ήταν καταρχήν για να σώσουν το ευρώ και πηγάζει από μια ευρεία ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση, σε μια στιγμή που η Ευρωζώνη δεν είχε άμυνες για να «μολυνθεί» παραπάνω.

«Το ελληνικό δράμα έχει, σε κάθε περίπτωση, κλιμακωθεί σε ένα υψηλότερο επίπεδο, καθώς η Ουάσιγκτον έχει ασκήσει τεράστια διπλωματική πίεση στην Γερμανία, τονίζοντας ότι θα ήταν μια γεωστρατηγική καταστροφή πρώτης τάξεως, αν μια πικραμένη Ελλάδα έφευγε από τον έλεγχο της ΕΕ και έμπαινε στον έλεγχο της ρεβανσιστικής Ρωσίας του Πούτιν.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε πέντε ώρες την Τρίτη προσπαθώντας να ηρεμήσει την αριστερή πλατφόρμα του κόμματός του, που τον επέπληξαν για επιδρομές αποθεματικών κεφαλαίων για να εξοφλήσει τους πιστωτές. Το κλίμα ήταν πολεμικό, λίγες ημέρες αφότου είχε αποφασιστεί ότι όλοι θα αντισταθούν να μην υποκύψουν σε πιέσεις που αφορούν ριζικές μεταρρυθμίσεις σε μισθούς και συντάξεις. 

Ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, ο επικεφαλής της Κομισιόν, παραδέχτηκε στην γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι το όλο σχέδιο είναι προβληματικό. «Η Ευρώπη έχει χάσει ένα τεράστιο ποσοστό του πρεστίζ της. Κανείς δεν μας παίρνει στα σοβαρά στην εξωτερική πολιτική πλέον. Ένα Grexit θα έκανε ανεπανόρθωτη ζημιά στην φήμη της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης σε όλο τον κόσμο»

Το άρθρο της Telegraph καταλήγει ότι «οι πιστωτές εχουν πιάσει τον Τσίπρα από τον σβέρκο. Εκείνος έχει ένα μαχαίρι στο λαιμό τους».