Η βέλτιστη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που είχε ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Τόμας Μάγερ, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Κουτσούκου, για το περιεχόμενο της συζήτησης ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι οι τρείς άνδρες μίλησαν για τη δομική κρίση του ευρώ καθώς και για την πορεία της Ευρωζώνης ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θεωρεί λύση το παράλληλο νόμισμα.

Τόνισε ακόμα ότι, όταν ο κ. Μάγερ, «που ήταν μέρος του χρηματοπιστωτικού συστήματος με πολλές και καλές διασυνδέσεις με την γερμανική κυβέρνηση, αναγνώρισε στη πορεία ότι έσφαλε σε ορισμένες απόψεις του, όπως την υποστήριξη του στη δανειακή σύμβαση που είχε υπογράψει το ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι απόδειξη πόσο αδιέξοδη ήταν εκείνη η πολιτική».

Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης προσπάθησε να διασκεδάσει δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει καταγράψει τα όσα συνέβησαν στο Eurogroup της Ρίγας, λέγοντας: «Με τις λεπτομέρειες όπως περιγράφεται τη συνάντηση, αν δεν είχα ίδια γνώμη για το τι συζητήσαμε με τον κ. Μάγερ, θα υπέθετα ότι βάλατε κοριό στη συνάντηση».

«Προφανώς και δεν έχω κοριούς. Μας έβαλαν όμως σε μεγάλο προβληματισμό οι αναφορές ότι έχετε υποκλέψει με κοριούς τις συνομιλίες στο Eurogroup», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Κουτσούκος, ενώ πρόσθεσε: 

«Η σημερινή πρόταση του κ. Μάγερ είναι πολύ πιο επικίνδυνη. Δεν μπορεί ένα άτομο σαν εσάς, να μην βλέπει τη φάκα με το τυρί που είναι η έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ. Δεν μας είπατε την αλήθεια. Δεν λέω ότι μας είπατε ψέματα. Απαιτούμε περισσότερη σαφήνεια», τόνισε ο κ. Κουτσούκος και επανέλαβε την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για την κατάθεση στη Βουλή όλων των εγγράφων της κύριας δανειακής σύμβασης, που έχει υπογράψει στις 20 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση. «Ή δεν έχετε σχέδιο και θα μας πάτε στα βράχια ή έχετε και θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά αλλά ο ελληνικός λαός θα στείλει τον λογαριασμό στο ΣΥΡΙΖΑ να τον πληρώσετε, όπως τον έστειλε και σε εμάς και τον πληρώσαμε» κατέληξε ο κ. Κουτσούκος.

«Είμαι ξεκάθαρος, όχι δεν συζητήσαμε με τον κ. Μάγερ πρόταση για παράλληλο νόμισμα. Το θέμα της συζήτησης μας και στο οποίο και δεν συμφωνήσαμε ήταν ο τρόπος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, όπως για παράδειγμα μετοχές από την πώληση του ΟΤΕ που παρακρατά το ελληνικό δημόσιο, και πως αυτές θα ενταχθούν μέσα σε ένα αναπτυξιακό όχημα», ανταπάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

«Λέω ξεκάθαρα. Το παράλληλο νόμισμα δεν το συζητήσαμε. Αν εσείς έχετε επιφυλάξεις να τις κρατήσετε για τον εαυτό σας μέχρι να αποδείξετε ότι ο υπουργός Οικονομικών ψεύδεται», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.