Συνεχίζει τη σκληρή γραμμή ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ ετοιμάζονται να συναντηθούν στη Ρίγα της Λετονίας.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε πως δεν μπορεί να αποκλείσει χρεοκοπία της Ελλάδας και τόνισε ότι το θέμα είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, σημείωσε πως δεν έχει καμία ουσιαστική βάση η αισιοδοξία της Αθήνας για την επίτευξη άμεσης συμφωνίας, βάσει της πορείας των διαπραγματεύσεων, και πρόσθεσε ότι οι εικασίες για μια πολιτική λύση στο θέμα «δεν δικαιολογούνται».

«Αυτό που ξέρω από τις συζητήσεις με τους τρεις θεσμούς δεν υποστηρίζει την αισιοδοξία που δείχνουν οι ανακοινώσεις από την Αθήνα. Δεν υπάρχει ακόμα καμία ουσία στις ανακοινώσεις ότι είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία. Απλά υπάρχει ένα τέτοιο κλίμα», δήλωσε χαρακτηριστικά,

Ακόμη, συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική λύση, «γιατί θα αντέκρουε τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, κατά την οποία η Ελλάδα έλαβε τετράμηνη παράταση για να πραγματοποιήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις». 

Σε άλλο σημείο, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε πως η Ελλάδα πιθανώς θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση των G7 που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, με δηλώσεις του στη Wall Street Journal, επεσήμανε ότι δεν μπορεί να διαβεβαιώσει αυτή τη στιγμή ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει.