Επίσκεψη στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα πραγματοποιεί από το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 151η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ενημερώθηκε παράλληλα και για τις νέες έρευνες του ναυαγίου των Αντικυθήρων από επιστήμονες της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

«Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων μέσα από τα αντικείμενα που έχουν έρθει στην επιφάνεια, μέσα από τα αντικείμενα που παραμένουν στο ναυάγιο, κυρίως όμως μέσα από τον απαράμιλλης τεχνολογικής τελειότητας για την εποχή του και όχι μόνο, μηχανισμό, αποδεικνύουν ότι το σκάφος του ελληνικού πνεύματος ταξιδεύει ανά τους αιώνες αβύθιστο στον ωκεανό του παγκόσμιου πολιτισμού», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από την παρουσίαση με προβολή βίντεο, των Εναλίων Ερευνών στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι των Αντικυθήρων είδαν για πρώτη φορά στη ζωή τους Ανώτατο άρχοντα της χώρας να επισκέπτεται το νησί τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το πρωί τα Αντικύθηρα, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, περιηγήθηκε στο νησί, συνομίλησε με τους λιγοστούς κατοίκους του, περίπου 25 το χειμώνα και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο θέμα του πασίγνωστου ναυαγίου των Αντικυθήρων.

Επισκέφθηκε, επίσης, την εκκλησία του πολιούχου του νησιού, τον Αγίου Μύρωνα, όπου τον υποδέχθηκε συγκινημένος ο ηλικιωμένος ιερέας πατέρας Αντώνιος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας μαζί του, του είπε ότι «εσείς εδώ φυλάτε Θερμοπύλες» και τον συνεχάρη για το σθένος και την ψυχική του δύναμη.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στα Κύθηρα, όπου τον περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, αφού τον ανέμενε ο Ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κασιμάτης, «ο καθηγητής της καρδιάς μου», όπως είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος στους συνεργάτες του, καθώς ο κ.Κασιμάτης υπήρξε δάσκαλος του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας.