Για «συγκρατημένη αισιοδοξία» για την πορεία της διαπραγμάτευσης έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη. 

Μιλώντας στον Realfm και στον Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, είπε πως «αν θέλαμε μόνο μια συμφωνία για τη συμφωνία αυτό θα μπορούσε να έχει γίνει απο΄τον Μάρτη μήνα». «Όλο αυτό το διάτημα προσπαθούμε να πάρουμε μια συμφωνία που να αποτελεί λύση με προοπτική για την Ελλάδα», πρόσθεσε η κ. Καφαντάρη.

«Η κυβέρνηση προχωρεί σταθερά σε όλα όσα υποσχέθηκε, έχει φέρει πέντε έξι νομοσχέδια, για την ανθρωπιστική κρίση, τις 100 δόσεις, την παιδεία, την υγεία, που αποτελούσαν μέρος των προεκλογικών δεσμεύσεων», είπε η κ. Καφαντάρη και πρόσθεσε πως «εμείς προσπαθούμε τέσσερις μήνες για όλα αυτά ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο, αλλά η κατάσταση που βρήκαμε ήταν πολύ χειρότερη από αυτή που πιστεύαμε». 

«Ο Φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα αντικαταστήσει αυτό το έκτρωμα που λέγεται ΕΝΦΙΑ», είπε ωστόσο τόνισε πως «θυμάστε τι είπε ο πρωθυπουργός: ανάλογα αν έχουμε λεφτά θα τον καταργήσουμε». 

Η κ. Καφαντάρη είπε πως μέχρι τον Ιούνιο θα μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες ενώ πρόσθεσε πως στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια θα έρθει και η ρύθμιση για την προστασία από τους πλειστηριασμούς. 

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει εαν δεν υπάρξει συμφωνία και κατ'επέκταση χρηματοδότηση, είπε πως «προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι οι μισθοί και οι συντάξεις ».