Στη νέα συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα  Handelsblatt, που αποκαλεί τον πρωθυπουργό «τον νέο Μερκελιστή της Ελλάδας». 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, όσο ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στην αντιπολίτευση διαμήνυε πως η Γερμανίδα Καγκελάριος ήταν η πιο επικίνδυνος πολιτικός στην Ευρώπη. Σήμερα όμως, και από τη στιγμή που ανέλαβε τη θέση του πρωθυπουργού δείχνει ολοένα και μεγαλύτερη αφοσίωση στην Άνγκελα Μέρκελ, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στη συχνή τηλεφωνική επικοινωνία που έχουν.

Ως προς τη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας, η  Handelsblatt σημειώνει ότι για τον Τσίπρα διακυβεύονται πάρα πολλά. Εκεί θα καθοριστεί εάν οι σκληρές διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών θα έχουν ευτυχή κατάληξη. Ο πρωθυπουργός, γνωρίζει πως δεν μπορεί να καταφέρει την εκταμίευση των δανείων στη Ρίγα, συνεχίζει η εφημερίδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Τσίπρας ελπίζει σε ένα θετικό σήμα από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα οδηγούσε σε θετική κατάληξη τις διαπραγματεύσεις. Το έδαφος για τις επιδιώξεις του προετοιμάζεται κατά τις συναντήσεις με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ. Εάν όλα πάνε καλά, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν εκτάκτως την προσεχή Δευτέρα, αναφέρει η  Handelsblatt.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.