Την παρατήρηση ότι χρειάζεται πιο εντατική δουλειά η Ελλάδα σε τεχνικό επίπεδο εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας. 

Συγκεκριμένα κατά την είσοδό της στη σύνοδο κορυφής, είπε πως «είχαμε μια φιλική συνάντηση καταστήσαμε όμως σαφές ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τους τρεις εταίρους. Εμείς όποτε είναι ανάγκη, να υποστηρίξουμε, θα το κάνουμε. Πρέπει να γίνει μια πιο εντατική δουλεία σε τεχνικό επίπεδο για την Ελλάδα».

Λίγο νωρίτερα ο έλληνας πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της διαπραγμάτευσης

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή, μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος - και η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη. Είμαι αισιόδοξος» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «η συζήτηση χθες το βράδυ με την Καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ήταν πολύ εποικοδομητική, σε πολύ καλή και φιλική ατμόσφαιρα».