Δύο σενάρια για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ, ανάμεσα στα οποία και η ελεγχόμενη έξοδος από το ευρώ παρουσιάζει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από εσωτερική ηλεκτρονική αλληλογραφία προκύπτει ότι προετοιμάζεται έκτακτη συνάντηση κορυφής με τον έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους. Τη συνάντηση προγραμματίζουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Eurogroup και της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας, αλλά όχι του ΔΝΤ.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, εκφράζει δύο υποθέσεις: είτε ότι θα αποφασιστεί χορήγηση άμεσης βοήθειας προς την Ελλάδα χωρίς πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες, είτε ότι θα μπορούσε να ετοιμάζεται ελεγχόμενη έξοδος τη Ελλάδας από το ευρώ. 

Μιλώντας στην Bild ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γκραφ Λάμπσντορφ προειδοποίησε να μην γίνονται κινήσεις χωρίς το ΔΝΤ «μόνο και μόνο για να δοθεί η επόμενη δόση δισεκατομμυρίων». 

Αλλά σε περίπτωση που ετοιμάζεται Grexit ο γερμανός ευρωβουλευτής τάσσεται υπέρ της χρηματικής στήριξης της Ελλάδας.
«Ο στόχος τελικά δεν είναι να στείλουμε την χώρα στην άβυσσο».


TAGS