Ένα ακόμα θέμα βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, με απόφασή του ο υπουργός μειώνει κατά 40% τις αμοιβές της διοίκησης (Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου, Αν. Διευθύνοντος Συμβούλου, κλπ) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), προσδοκώντας από τις μειώσεις αυτές να εξοικονομηθούν πάνω από τριακόσιες χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Το θέμα πρέπει να περάσει από διαβούλευση με τους θεσμούς, «δυστυχώς» όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ το υπουργείο σχολιάζει πως «σε μια περίοδο που οι θεσμοί θεωρούν "πισωγύρισμα" (backtracking) την αναστολή των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Υπουργός Οικονομικών πιστεύει πως το EuroWorking Group δεν θα φέρει αντίρρηση στην απόφαση αυτή». 

Καταλήγει δε πως  «ο υπουργός αντιλαμβάνεται ότι οι θέσεις υψηλής ευθύνης πρέπει να ανταμείβονται αντίστοιχα. Όμως οι ισχύουσες αμοιβές στο ΤΧΣ, σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα έχουν συρρικνωθεί, αποτελούν πρόκληση για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».