Την ώρα που ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα, ο υπουργός Εργασίας εξαπολύει ρουκέτες... 
 
Μιλώντας στον Realfm, o Πάνος Σκουρλέτης, και  απαντώντας στο ερώτημα αν συμφωνεί με την άποψη ότι μία μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία, είπε πως «η ίδια η ζωή θα μας δείξει τελικά. Είναι χειρότερη μια συμφωνία, η οποία θα ήταν σε πλήρη συνέχεια των προηγούμενων καταστάσεων από το να πάμε έστω σε μη συμφωνία».
 
«Μια συμφωνία, η οποία θα έλεγε ότι συνεχίζουμε στον δρόμο των ομαδικών απολύσεων, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, που θα σήμαινε ότι δεν θα είχαμε πάλι ανταλλακτικά και γάζες στα νοσοκομεία, τότε τι θα ήταν, καλή αυτή η συμφωνία;», πρόσθεσε.
 
Ερωτηθείς για το αν και σε πιο βαθμό προχωράει η αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει σταλεί για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο -παρότι έχουμε ολοκληρώσει έναν κύκλο διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, έχουμε έρθει σε επαφή με το Ilo, έχουμε ενσωματώσει παρατηρήσεις- είναι διότι θέλουμε να αποτελέσει μέρος αυτής της πολύ δύσκολης συμφωνίας που τώρα προσπαθούμε να πετύχουμε. Αν δεν υπάρξει και θέλω να είμαι σαφής, τουλάχιστον από μεριάς μου, μονομερώς θα πρέπει να προχωρήσουμε στην ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, αν δεν υπάρχει μέσα στη συμφωνία, ή συμφωνία για το νομοσχέδιο».