Επίσκεψη στην Ελλάδα προτίθεται να πραγματοποιήσει, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν

Όπως γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Έστεραϊχ», ο κ. Φάιμαν με αυτόν τον τρόπο θα ανταποδώσει την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βιέννη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο καγκελάριος δεν επιθυμεί μια «πομπώδη» επίσημη επίσκεψη, αλλά περισσότερο θέλει να σχηματίσει μια εικόνα επί τόπου για την κατάσταση στην Ελλάδα, επισκεπτόμενος στην Αθήνα νοσοκομεία και σχολεία, «που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, ενώ αυξάνεται η φτώχεια και ο αριθμός των αστέγων και τελειώνουν τα φάρμακα».

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο Αυστριακός καγκελάριος θέλει οπωσδήποτε να αποτρέψει ένα «Grexit», «που θα ήταν καταστρεπτικό για ολόκληρη την Ευρώπη».

Ο ίδιος ο καγκελάριος είχε δηλώσει παλιότερα ότι αναζητείται η κατάλληλη ημερομηνία για την επίσκεψη στην Ελλάδα, που αναμένει να είναι πριν το καλοκαίρι και είχε διευκρινίσει πως δεν θα πρόκειται για μια επίσκεψη των «κόκκινων χαλιών».

Είχε, επίσης, τονίσει ότι κατά την παραμονή του στην Αθήνα θα έχει την ευκαιρία να σχηματίσει μια εικόνα για την κατάσταση στην Ελλάδα, επισκεπτόμενος κοινωνικές εγκαταστάσεις, σχολεία και νοσοκομεία, όπως επίσης επιχειρήσεις, και να συνομιλήσει με Αυστριακούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Ο Αυστριακός καγκελάριος θα ανταποδώσει επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στη Βιέννη στις 9 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκλησή του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, και η οποία είχε διεξαχθεί σε μια ιδιαίτερα θερμή και φιλική ατμόσφαιρα, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει μετά τις συνομιλίες ότι στη Βιέννη βρήκε έναν «καλό φίλο», καθώς είναι δεδομένη η μεγάλη διαφοροποίηση των θέσεων του Βέρνερ Φάιμαν απέναντι στην Ελλάδα, σε σχέση με εκείνες των άλλων Ευρωπαίων ηγετών, κρατώντας ο ίδιος στάση κατανόησης και έχοντας επανειλημμένα τοποθετηθεί θετικά.