Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας αναφέρεται στην ικανότητα του Γιάνη Βαρουφάκη να προκαλεί το κοινό αίσθημα, παίρνοντας σαν αφορμή το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών προκάλεσε τους συναδέλφους του με την δήλωσή ότι έχει ηχογραφήσει το Eurogroup.

«Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μίλησε για την ανάγκη εμπιστευτικότητας των συνομιλιών την ώρα που ακόμα παραμένει ασαφές αν όντως ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει προβεί στις ηχογραφήσεις.

Οι φωτογραφίες του κυκλοφορούν και πάλι σε μεγάλη έκταση λόγω αυτού του γεγονότος, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο είχαν πάρει αυτές στο ρετιρέ της Ακρόπολης με την σύζυγό του, ή όπως τότε που είχε κάνει βόλτες στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα με το πουκάμισο ανοιχτό. Τότε τον είχε συνοδεύσει φωτογράφος των Νew York Times» υπογραμμίζει η εφημερίδα. 

«Αλλά ο Βαρουφάκης δεν θα ήταν ο Βαρουφάκης, αν δεν είχε τραβήξει αυτές τις φωτογραφίες. Παρότι τόνισε ότι ως υπουργός Οικονομικών θα το απέφευγε. Θυμάται, επίσης, την συνεδρίαση του Eurogroup στην Ρίγα, όταν τα πράγματα δεν ήταν τόσο θετικά για εκείνον και είχε κατηγορηθεί ότι ήθελε να κερδίσει χρόνο» επισημαίνει το άρθρο το οποίο προσθέτει ότι τότε ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε αρνηθεί «με κάθε ίνα του σώματός του» ότι είχαν γίνει αυτά». 

Η εφημερίδα συνεχίζει με μεσότιτλο «Γιατί ο Βαρουφάκης είναι το πραγματικό εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις» καθώς αναφέρει ότι ξέρει πολύ καλά πως να παίζει με την δημοσιότητα και απολαμβάνει να βλέπει τα ενοχλημένα πρόσωπα των συναδέλφων του. 

Την ίδια στιγμη, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να «εξαπάτησε» τον Βαρουφάκη, αφού διόρισε άλλον στην θέση του επικεφαλής της διαπραγμάτευσης. 

«Και ας μην ξεχνάμε» καταλήγει το δημοσίευμα, «ότι ο Βαρουφάκης θέλει να κινητοποιήσει και τα ΜΜΕ της Αμερικής, καθώς μέσα στο 2016 βγαίνει και το καινούριο του βιβλίο».