Απολύτως αναγκαίο κρίνει τον ρόλο του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα της Ελλάδας το Βερολίνο, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. 

«Πιστεύουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να συμμετέχει το ΔΝΤ (στη διαπραγμάτευση)», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ.

Νωρίτερα είχαν διαρρεύσει στον Τύπο πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η ευρωζώνη φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Εξάλλου μια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επεσήμανε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του Βερολίνου, δεν είναι στην ημερήσια διάταξη μια έκτακτη σύνοδος κορφής των χωρών μελών της ευρωζώνης με θέμα την Ελλάδα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Γέγκερ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά την τριμερή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας τόνισαν σύμφωνα με πληροφορίες ότι για να κλείσει η συμφωνία θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι τρεις θεσμοί, ανάμεσα στους οποίους είναι δηλαδή και το ΔΝΤ.