Με τις αρνήσεις μαρτύρων ξεκίνησε η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων. Οι πρώτοι δύο μάρτυρες που είχαν κληθεί για σήμερα, οι επιχειρηματίες Αλέξανδρος Αβατάγγελος και Mιχαήλ Ματαντός, αρνήθηκαν να προσέλθουν στην προανακριτική επικαλούμενοι το γεγονός ότι είναι κατηγορούμενοι και έχουν κληθεί από τη Δικαιοσύνη. Ομοφώνως τα μέλη της προανακριτικής ζήτησαν να σταλεί και δεύτερη επιστολή κλήσης τους στην προανακριτική ενώ εάν δεν ανταποκριθούν και ούτε σε αυτή τότε θα διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή τους στην επιτροπή.

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προσήλθε ο στενός συνεργάτης του Άκη Τσοζατζοπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος, και κατέθεσε υπόμνημα για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημα αναφέρει ότι ουδεμία σχέση έχει με υποβρύχια ή άλλη υπόθεση του Υπουργείου Άμυνας καθώς και ότι δεν υπήρξε «ταμίας» κανενός και δεν λειτούργησε ως αντιπρόσωπος.
Αναφερόμενος σε έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας και τον εμπλέκουν ο κ. Μπέλτσιος μιλά για επιλεκτική χρήση αποσπασμάτων.

Την ίδια ώρα, πολλά ερωτήματα προκαλεί η αναφορά του κ. Μπόλαρη ότι «κάποιοι από τους μάρτυρες που δεν έρχονται στην επιτροπή  εκτός από συνεντεύξεις κάνουν συναντήσεις με επιφανή στελέχη κόμματος, που δεν ξέρουμε τι συζητούν και τι παζαρεύουν».

Αίσθηση όμως προκαλεί και το γεγονός ότι  η προανακριτική επιτροπή κατέθεσε αίτημα δικαστικής συνδρομής ζητώντας συγκεκριμένα έγγραφα από την εισαγγελία Μονάχου, τα οποία έχει στην κατοχή του και έχει διαβιβάσει στην επιτροπή ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου.