current views are: 2

22 Μαΐου 2015
Δημοσίευση12:11

Σόιμπλε: Παράλληλο νόμισμα όπως στο Μαυροβούνιο, αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις

Το ενδεχόμενο εισαγωγής στην Ελλάδα παράλληλου νομίσματος φέρεται να εξετάζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Δημοσίευση 12:11’
αρθρο-newpost

Το ενδεχόμενο εισαγωγής στην Ελλάδα παράλληλου νομίσματος φέρεται να εξετάζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το ενδεχόμενο εισαγωγής στην Ελλάδα παράλληλου νομίσματος φέρεται να εξετάζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως υποστηρίζει το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές με γνώση των απόψεών του γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε έβαλε την ιδέα του παράλληλου νομίσματος σε πρόσφατη συνάντηση, χωρίς όμως να την εγκρίνει. 

Μάλιστα, επικαλέστηκε το παράδειγμα του Μαυροβουνίου που χρησιμοποιεί το ευρώ αλλά δεν είναι μέλος της ευρωζώνης, είπε ένας εξ αυτών.

Τα σχόλια αυτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπονοούν ότι κάποιοι ήδη στην Γερμανία προετοιμάζονται για την χειρότερη εξέλιξη σχετικά με την Ελλάδα, την ώρα που η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισήμως δηλώνει πως στόχος είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ. 

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου παρέπεμψε σε πρόσφατη δήλωση του ίδιου του κ. Σόιμπλε στη γαλλική εφημερίδα Les Echo, όπου ανέφερε πως «έχουμε υπ’ όψιν μας αυτές τις πληροφορίες, αλλά δεν τις σχολιάζουμε». 

Στη συνέχεια, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει μέσω Twitter τα περί διπλού νομίσματος στην Ελλάδα.

Με tweet του στο Bloomberg, το ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας σχολιάζει: «Η αναφορά είναι ανακριβής. Αυτού του τύπου το σενάριο δεν είναι συζητείται».


σχετικα αρθρα