Καμία πτέρυγα και κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ευνοήσει πτώση της κυβέρνησης διαμήνυσε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε  συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Παπαδημούλης παραδέχθηκε πως   υπάρχουν «συζητήσεις, διαφορετικές γνώμες και αξιολογήσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Και σε μια τέτοια δύσκολη διαπραγμάτευση είναι και λογικό και αναμενόμενο. Αλλά πτώση της κυβέρνησης, άρνηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ή της κυβερνητικής πλειοψηφίας να στηρίξει μια συμφωνία και την εφαρμογή της, που θα φέρει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, όχι δεν το βλέπω» συνέχισε και πρόσθεσε: 

Είμαι κατηγορηματικός. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποια πτέρυγα ή κάποιο κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που θα θελήσει να πάρει την ευθύνη, αυτή την ώρα, να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του πρωθυπουργού, να ευνοήσει την πτώση της κυβέρνησης, να δικαιώσει το σενάριο των αντιπάλων μας για σύντομη αριστερή παρένθεση ή να πριμοδοτήσει αυτό που λυσσασμένα προωθούν ως σενάριο όλοι οι αντίπαλοι μας και μέσα και έξω: τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπαδημούλης έσπευσε να τονίζει ότι «είναι η ώρα των ηγετών, όχι για να υποκαταστήσουν τη δουλειά των τεχνοκρατών, αλλά για να λύσουν τους κόμπους που θα επιτρέψουν, με τις κατάλληλες οδηγίες, στους τεχνοκράτες να επιταχύνουν τη δουλειά, για να ετοιμαστούν τα κείμενα που θα εγκρίνει το Eurogroup, το οποίο θα συγκληθεί».

Αναφέρθηκε και σστην πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς να γίνει μια κλειστή συνεδρίαση του Σώματος την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα συζητηθεί με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών το ελληνικό θέμα, σημειώνοντας ότι είναι «πιθανόν να συμβάλλει παραγωγικά στη λύση του θέματος, που άλλωστε επείγει».

Ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε πως το «ζητούμενο είναι να έχουμε συμφωνία ενιαία, να φύγουμε από το κάθε τρεις και λίγο» και εκτίμησε πως αυτό είναι κάτι που το θέλει, όχι μόνο η Ελλάδα -για να αποκαταστήσει τη ρευστότητα και την κανονικότητα-, αλλά και η ευρωζώνη -για να κλείσει ένα μέτωπο, να σταθεροποιήσει την κατάσταση στο μέτωπο Ελλάδα, γιατί έχει μπροστά της τους μεγάλους κινδύνους.