«Ενδιαφερόμαστε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να σταματήσει να τίθεται το ερώτημα "για πόσο θα μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη" και γνωρίζω ότι υπάρχουν ακόμη κάποια εμπόδια», δήλωσε ο Βέρνερ Φάιμαν.

Ο αυστριακός Καγκελάριος, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό, ανέφερε ότι με τον Αλέξη Τσίπρα συζήτησαν για την επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο ίδιος στην Αθήνα μέσα στον Ιούνιο και για την οποία γίνεται τώρα ανάμεσα στις δύο πλευρές συντονισμός ως προς τον ακριβή χρόνο.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, μια συνάντηση για το θέμα της Ελλάδας θα πρέπει να την αποφασίσει το ίδιο το Eurogroup, ο ίδιος έχει την εντύπωση πως οι συνομιλίες με την Ελλάδα βρίσκονται σε ένα «πολύ εντατικό στάδιο» και η επιθυμία του είναι να μην υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά να επιτευχθεί μια σταθερότητα.

Κατά την άποψή του, η Ελλάδα θα πρέπει να καταφέρει να εξαλείψει τις αντιξοότητες και να αξιοποιήσει τα χρήματα, με σαφείς συνταγές και με προγράμματα που έχουν συμφωνηθεί από κοινού και προς τούτο είναι απαραίτητη η γνωμοδότηση από τους υπουργούς Οικονομικών.

«Τίποτε δεν χαρίζεται»,ανέφερε χαρακτηριστικά,καταλήγοντας στις δηλώσεις του, ο Αυστριακός Καγκελάριος.