Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αρχίζουν, αύριο Σάββατο (13.00) οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ  με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων, με τη συνεδρίαση να αναμένεται έντονη.

Η συνεδρίαση, Σάββατο και Κυριακή στο ξενοδοχείο Divani Caravel, θα πραγματοποιηθεί με ένα διευρυμένο σώμα περίπου 350 μελών της Κεντρικής Επιτροπής, βουλευτών και επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στο ιστορικό των διαπραγματεύσεων, μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της Ρίγα και τις επαφές του με τον κ. Ολάντ και την κυρία Μέρκελ.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κομματικές πηγές, αναμένεται να τονίσει την ανάγκη ενότητας παρά τις διαφορετικές θέσεις και παράλληλα να υπογραμμίσει την αξία της συλλογικότητας στην κομματική και πολιτική δράση.

Η Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά και οι άλλες τάσεις αναμένεται να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις, δεν είναι ακόμη σαφές αν θα κατατεθούν θέσεις που να τεθούν σε ψηφοφορία, καθώς οι διεργασίες θα συνεχιστούν και αύριο.

Η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται θυελλώδης, μιας και ήδη έχουν διατυπωθεί έντονες διαφωνίες για τη διαφαινόμενη συμφωνία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει είναι η στάση που θα κρατήσει η πρόεδρος της Βουλής. Τα τελευταία γεγονότα δείχνουν ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει προσωπική ατζέντα η οποία κινείται αυστηρά στο πλαίσιο του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν διστάζει να διαφωνεί ή να διαφοροποιείται, φέροντας, ενίοτε, σε δύσκολη θέση τον Πρωθυπουργό.