Να ξεκινήσει άμεσα συζήτηση «για το τι πήγε στραβά στις εκλογές» για τη Νέα Δημοκρατία ζήτησε ο Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στον «Αθήνα 9.84», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

Δεν είναι καλά για εμάς τα πράγματα και δεν θα γίνουν καλύτερα. Εάν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε και να ακολουθούμε τη λογική της στρουθοκαμήλου, να βάζουμε το κεφάλι μας μέσα στην άμμο και να παριστάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτα, η θεωρία του "ωραία πήγαμε στις εκλογές, κρατήσαμε, το 15%’" μπορεί να μας φαίνεται και παράδεισος σε λίγους μήνες. Τα πράγματα για εμάς είναι εξαιρετικά άσχημα.

«Η επιλογή μας είναι μια και μόνη, να το δούμε κατάματα και να κάνουμε αυτό που πρέπει. Να ξεκινήσουμε μια άμεση συζήτηση για το τι έγινε στραβά στις εκλογές -και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε, να ξεκινήσουμε άμεσα μια συζήτηση για το ποια πρέπει να είναι η φυσιογνωμία μας, ποιο πρέπει να είναι το περιεχόμενο της νέας πρότασής μας στην ελληνική κοινωνία και από εκεί και πέρα, στη βάση αυτού, να συζητήσουμε και ποιος θα εκπροσωπήσει αυτή τη νέα πρότασή μας προς την ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι -κατά τη γνώμη μου-, το αυτονόητο. Εμείς δεν κάνουμε το αυτονόητο, κάνουμε το ετερονόητο. Δεν κάνουμε τίποτα», τόνισε ο κ. Δένδιας.

Ερωτηθείς αν πρόκειται να αναλάβει μία κοινή πρωτοβουλία με την Ντόρα Μπακογιάννη και άλλους βουλευτές «προκειμένου να πειστεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να κινήσει κάποιες διαδικασίες», απάντησε:

«Δεν υπάρχει κάτι που να γνωρίζω αυτή τη στιγμή, αλλά στο μέλλον δεν σας αποκλείω οτιδήποτε. Είναι τόσο άσχημη η κατάσταση, που προφανώς κάτι πρέπει να γίνει. Όμως, εάν με ρωτάτε ευθέως αν αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι έτοιμο, σας απαντώ όχι».