Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τις ΗΠΑ να ζητούν άμεσα συμφωνία με τους δανειστές.

O κ. Λιου απηύθυνε την έκκληση στον πρωθυπουργό να φτάσει γρήγορα σε μια συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση αποτυχίας η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει άμεσα μεγάλες δυσκολίες

«Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Τζ. Λιου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συζητήσουν τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα» σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπου του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών.

«Ο υπουργός Λιου επισήμανε ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στην Ελλάδα και παραμένει στο πλευρό όλων των εμπλεκομένων πλευρών. Ο υπουργός Λιου χαιρέτισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο συνέστησε προσοχή στο ότι η αποτυχία να επιτευχθεί σύντομα μια συμφωνία θα έθετε άμεσα σε δοκιμασίες την Ελλάδα και (θα προκαλούσε) αβεβαιότητα στην Ευρώπη και ευρύτερα στην παγκόσμια οικονομία» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ζητώντας την παρέμβαση των ΗΠΑ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η λύση στις διαδικασίες των συνομιλιών».