current views are: 1

23 Μαΐου 2015
Δημοσίευση13:35

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση θα κάνει αντιλαϊκή συμφωνία

«Απ’ ό,τι όλα δείχνουν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους το επόμενο διάστημα. Θα πρόκειται για μια αντιλαϊκή συμφωνία που θα περιέχει νέα επώδυνα μέτρα για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας. 

Δημοσίευση 13:35’
αρθρο-newpost

«Απ’ ό,τι όλα δείχνουν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους το επόμενο διάστημα. Θα πρόκειται για μια αντιλαϊκή συμφωνία που θα περιέχει νέα επώδυνα μέτρα για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας. 

«Απ’ ό,τι όλα δείχνουν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους το επόμενο διάστημα. Θα πρόκειται για μια αντιλαϊκή συμφωνία που θα περιέχει νέα επώδυνα μέτρα για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας. Ενώ βεβαίως δε γίνεται κουβέντα -όχι για ανάκτηση των απωλειών που είχε ο λαός στα χρόνια της κρίσης- αλλά ούτε και για την κατάργηση κάποιων εφαρμοστικών – αντεργατικών νόμων ή πολύ περισσότερο για την πρόταση συνολικά του ΚΚΕ που έχουμε καταθέσει στην Βουλή. ‘Αρα ο λαός να ετοιμάζεται. Να οργανώνει την πάλη του, την συμμαχία του ενάντια στα μονοπώλια, τη ρήξη με το κεφάλαιο και την εξουσία τους» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία στα χωριά της Φθιώτιδας και της Καρδίτσας.

Σε ότι αφορά τα τοπικά ζητήματα της περιοχής είπε ότι από τις συζητήσεις με τους κατοίκους αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα της αγροτικής παραγωγής, κυρίως των αγροτικών λαϊκών οικογενειών που αφορούν στο κόστος παραγωγής που είναι τεράστιο και στα νέα φορολογικά βάρη, τα χαράτσια. Από φέτος οι Έλληνες αγρότες θα πληρώνουν 13% από το πρώτο ευρώ και βεβαίως θα προκαταβάλλουν και 27,5% για το επόμενο φορολογικό έτος, χρήματα που δεν έχουν να τα πληρώσουν.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στα οξυμμένα προβλήματα των Κέντρων Υγείας της περιοχής, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις απώλειες του υδάτινου πλούτου από το αρδευτικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «οι αγρότες πληρώνουν ακριβά το νερό. Πρέπει να φτιαχτούν άμεσα κλειστοί αγωγοί στο φράγμα του Σμοκόβου και σε όλη την πεδιάδα. Ιδιαίτερα εδώ, στους Σοφάδες Ταμασίου, αλλά και ευρύτερα για να μπορεί ο κόσμος και να έχει νερό και να πληρώνει πολύ φθηνά για την αρδευτική καλλιέργεια. Και οπωσδήποτε εξακολουθεί να ισχύει η πρότασή μας για εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου για όλη τη Θεσσαλία».

Στις εννέα το βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΕ θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στη συνεστίαση που διοργανώνουν οι Τομεακές Επιτροπές Καρδίτσας του Κόμματος στο κέντρο «Έλενα», ενώ αύριο στις 12 το μεσημέρι θα παρευρεθεί στο πολιτικό μνημόσυνο για τον Χαρίλαο Φλωράκη, στον τάφο του στο Παλιοζωγλόπι Καρδίτσας.


σχετικα αρθρα