current views are: 1

23 Μαΐου 2015
Δημοσίευση17:07

Παρέμβαση Σημίτη: Δεν υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης για το ΠΑΣΟΚ

Παρέμβαση σε σκληρή γλώσσα πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με αφορμή το 10ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο.

Δημοσίευση 17:07’
αρθρο-newpost

Παρέμβαση σε σκληρή γλώσσα πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με αφορμή το 10ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο.

Παρέμβαση σε σκληρή γλώσσα πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με αφορμή το 10ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο.

Με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής με τίτλο: «Συνέδριο. Για ποιον σκοπό;» ο κ. Σημίτης αναρωτιέται αν «έχουν νόημα οι διαδικασίες ρουτίνας, οι γνωστές θέσεις που θα επαναληφθούν».

Όπως αναφέρει:

«Υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης για το ΠΑΣΟΚ; Οι αριθμοί δείχνουν το αντίθετο. Περίπου το 5% των ψήφων στις εκλογές και το 3% περίπου στις σφυγμομετρήσεις είναι αποδείξεις περιθωριοποίησης […]. Τα στελέχη προσπαθούν να αναδειχθούν αλλά μένουν σταθερά στο δεύτερο πλάνο, λίγο πιο σημαντικοί από τους ασήμαντους».

Παράλληλα τονίζει ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αντιμετωπίσει με ριζοσπαστικό τρόπο την κατάσταση.

«Αν ακολουθήσει την πάγια πρακτική, δηλαδή την κατανομή θέσεων και εξουσιών και τη συνέχιση της ρουτίνας της κομματικής δουλειάς, θα επιταχύνει τη μετατροπή του κόμματος σε μια περιθωριακή ομάδα».

Τέλος, ο κ. Σημίτης τονίζει ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κίνημα «όλων εκείνων που απαρνούνται την εθνικιστική συντηρητική Δεξιά, την εθνικολαϊκιστική Αριστερά και τις συντεχνιακές και πελατειακές νοοτροπίες των κατεστημένων συμφερόντων».


σχετικα αρθρα