Υπέρ της ρήξης και της μη καταβολής των δόσεων τάχθηκαν οι Θανάσης Πετράκος και Γιάννης Μηλιός κατά τις τοποθετήσεις τους στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, Θανάσης Πετράκος, είπε ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ήταν μεγάλο λάθος και ζήτησε να ετοιμαστεί το κόμμα και η κυβέρνηση για παν ενδεχόμενο:

«Αν οι δανειστές επιμείνουν στην επιστροφή του mail Χαρδούβελη, εμείς πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε τις δόσεις και δεν πρέπει να μπούμε στη λογική των ισοδύναμων μέτρων. Δεν είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ», κατέληξε ο Πετράκος.

Αντίστοιχα, ο Γιάννης Μηλιός τάχθηκε υπέρ της μη καταβολής των δόσεων στην περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν στις απαιτήσεις τους: 

«Προτείνω την αθέτηση των πληρωμών στην περίπτωση που πιεστούμε και δεν εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση εντός όμως της ζώνης του ευρώ, γιατί εκτιμώ ότι η αλλαγή νομίσματος σε μία μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, θα προκαλούσε σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά.