του Ορέστη Αποστολόπουλου

Το ΠΑΣΟΚ θα πάει στις κάλπες για να εκλέξει τον πέμπτο του πρόεδρο στη 40χρονη ιστορία του.

Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και ή ο Ανδρέας Λοβέρδος ή η Φώφη Γεννηματά ή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θα εκλεγεί ο πέμπτος και τελευταίος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Κακά τα ψέματα το κόμμα έχει κλείσει και τον ιστορικό αλλά και τον οικονομικό του κύκλο.

Ο επόμενος, ο πέμπτος πρόεδρος του κόμματος θα αναγκαστεί να κλείσει το ΠΑΣΟΚ και να το μετασχηματίσει σε ένα άλλο κόμμα. Ήδη ο κύριος Κωνσταντινόπουλος με αυτό σημαία κάνει προεκλογική εκστρατεία και ακριβώς αυτό θα ζητήσει από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ . Και οι άλλοι δύο υποψήφιοι αυτό αναμένεται να πράξουν γιατί και πρακτικά δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει να παλέψει και με τα οικονομικά του κόμματος που ειναι σε άθλια κατάσταση γιατί τα χρέη προς τις τράπεζες παρά την όποια περιστολή δαπανών ξεπερνούν τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι ο επόμενος πρόεδρος που θα εκλεγεί από τις κάλπες που θα στηθούν στις 15 Ιουνίου θα υπογράψει και το τέλος του ΠΑΣΟΚ αναγκαστικά . Ήδη το τέλος του κόμματος καθυστέρησε και αυτό το παραδέχονται και στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο εκτιμώντας πως ειναι και αυτό ένα στοιχείο που στοίχισε στον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο μόνος τρόπος να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ και ως ονομα είναι να υπάρξει μια ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη των κομμάτων κάτι που δε φαίνεται στον ορίζοντα, ειδικά από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 


TAGS